Blogger tarafından desteklenmektedir.

Motivasyonunuz daima yüksek olsun!

Hiç yorum yok


Merhabalar sevgili fit1vücut okurları,

Bugün ki konumuz '' MOTİVASYON '' ... Motivasyon, en basit anlamıyla '' bir şeyler yapma arzudur '' . Hedefe yönelik davranışlarınızı istikrarlı bir şekilde devam ettirebildiğinizde motivasyonunuz daima yüksek olur ve sadece hedefinize kitlenirsiniz.. Motivasyon sadece spor ile alakalı bir kavram değildir. Motivasyonunu yüksek tütan bir birey işine konsantre ve pür dikkat ile hedeflediği yere arzuladığı konuma her gün 1 adım daha yaklaşır..

Vücut geliştirme de ise motivasyon çok önemli bir değere sahiptir. Motivasyonu yüksek bir sporcu daha azimli , daha dikkatli , hedefine kitlenmiş bir şekilde hedeflediği vücut hatlarına adım adım yaklaşır. Motivasyonu düşük sporcular ise , kaza oranı yüksek, dikkatsiz , '' olursa olur - olmazsa olmaz '' prensibini benimsemiz kişilerdir.

Şimdi gelin motivasyon ile ilgili bana gelen soruları burada cevaplayalım ve motivasyonun bir sporcu için ne derece önem taşıdığını hep beraber bir kez daha görelim ...


  • SORU 1 : Antrenman yaparken Motivasyonumu nasıl yüksek tutarım ?


Bu soru genelde en çok sorulan sorulardan biridir. İlk önce kendinize bir hedef belirlemek zorundasınız. Tabi önce hangi vücut tipine sahipsiniz önce onu ögrenmeniz lazım. TIKLAYIN HANGİ VÜCUT TİPİNE SAHİPSİNİZ ÖĞRENİN ! Vücut tipinizi ögrendikten sonra hedeflediğiniz ölçüleri not edin ve antrenman programınızı ona göre düzenleyin. Daha sonra motivasyonunuzu yüksek tutmak için ise müzik eşliğinde antrenmanlarınızı sürdürün emin olun daha iyi bir verim alacaksınız.


  • SORU 2 : Kaç aydır antrenman yapıyorum ama hiç bi gelişim yok dolayısıyla motivasyonum düşüyor, ne yapmalıyım ?


Böyle sıkıntı yaşayan bir çok arkadaşımız var ve biz o arkadaşlara bir tek şunu söylüyoruz '' antrenman programınızı değiştirin ''..

Bir çok arkadaşımız ünlü vücut geliştiricilerinin antrenman programlarını kullanıyor. Bu çok yanlış bir seçim. O vücut geliştirici ile aynı genetiğe sahip degilsiniz, aynı vücut tipine sahip olsanız bile aynı şekilde beslenip dinlenmiyorsunuz bu yüzden kendiniz bir program hazırlayın ve o program doğrultusunda ilerleyin.


  • SORU 3 : Salondaki diğer arkadaşlar daha ağır basarken ben neden onlar gibi ağır kaldıramıyorum ?


Motivasyonunuz daima yüksek olsun dediğimiz yer bu konuda bu soruda arkadaşlar. Unutmayın ki hiçbir zaman çok ağırlık iyi bir seçim değildir. Ağır kaldırmanın sporcu için + sı oldugu gibi - side olmaktadır. Spor salonlarında ağır kaldırdığı için aylardır sakat kalan insanlar görür ve duyarız. Bunlar sporcu için çok büyük bir tehlike barındırır. Bu nedenle kaldırabildiğiniz ağırlıgı kaldırın ve motivasyonunuzu yüksek tutun. Zaten farkına varacaksınız ki bi müddet sonra kaldırdığınız ağırlık size hafif gelecek ve 2-3 kilo daha fazlasını rahat bir şekilde kaldırabileceksınız.


  • SORU 4 :  Motivasyon müzikleri nereden bulabilirim ?


Motivasyon müziklerini bizim kendimiz fit1vucut adına yaptıgımız bir movie var. Youtube hesabımıza yükledik dilerseniz o videoyu '' Youtube mp3 dönüştürücü '' siteleri ile mp3 formatına dönüştürüp telefonlarınıza , mp3 çalarlarınıza yükleyebilir antrenmanlarınızı müzik eşliğinde daha konsantre ve daha motive bi şekilde sürdürebilirsiniz..

Fit1Vücut ekibinin hazırladığı motivasyon müzikleri Dinlemek için tıklayın !

Bugün ki konumuzun da sonuna geldik arkadaşlar , okuyan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Başka bir makalede görüşmek üzere kendinize iyi bakın ve kendinizi fazla yormayın ..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder