Blogger tarafından desteklenmektedir.

Vücut Tipleri - Siz Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz ?

1 yorum

Merhaba fit1vücut okurları,

Bugün ki konumuz '' Vücut Tipleri '' .. Bilindiği üzere dünya üzerinde milyarlarca insan yaşamakta ve birbirinden farklı genetik özellikli insanlar ve farklı anatomiler vardır. Her birey anne ve babasından adığı genetik özellikleri ile 3 tip vücut tiplerinden birine veya ikisine sahiptir.

Vücüt tiplerini tek tek inceleyelim şimdi ve siz de hangi vücut tiplerindensiniz onu ögrenin..


  • Ektomorf Vücut Tipi 
Ektomorflar zayıf yapılı, kemikleri ince ve uzun insanlardır. Omuz ve göğüs kafesleri dar , kas kütlesi az ve zayıftır ( sindirim sistemleri normal bir insandan 2 kat hızlı çalışmaktadır ) . Ektomorfların vücutta yağ oranı düşüktür ve bu sayede vücutlarında fazla yağ birikmez. Ektomorflar kolay kolay hacim kazanmadığı gibi kilo aldıklarında, ilk önce sıvı, daha sonra sırasına göre; yağ ve kas inşa edebilirler.

Ektomorflar vücut geliştirmede hep 1-0 mağlup başlandığı söylenir ancak vücut geliştirmede ektomorflar için tek dezavantaj kilo alma problemlerinin olmalarıdır. Aksi halde ektomorflar ideal olarak boyunun uzunluğuna orantılı bir şekilde hacimlendiği zaman iyi bir vücut hatlarına sahip olabilir.


  • Peki ektomorflar nasıl kilo alabilir ? 


Ektomorflar, vücut geliştirme sporu yaparken supplement kullanmak zorundadır. Kilo almaları için KARBONHİDRAT tozu kullanmalarında yarar olacaktır. 1 ay kullanıp 1 ay ara vermeleri vücutları için en ideal kullanma biçimidir.


  • Peki hangi marka KARBONHİDRAT'ları önerirsiniz ?


Biz fit1vücut ekibi olarak okurlarımıza şu markaları öneriyoruz :
  1. Weider Mega Mass 4000 7000 Gr ( Fiyatı 529 TL )
  2. Bsn True Mass Gainer 2610 Gr ( Fiyatı 155 TL
  3. Dymatize Super Mass Gainer 5443 Gr ( Fiyatı 178 TL )

Yukarıda yazdığım markaların fiyatı 04.06.2014 tarihine göre verilmiştir. Zamanla fiyatlarda düşüş ve yükseliş olabilir. Bu yüzden yukarıda verdiğim tarihteki fiyatlarıdır, bilginize ...



Şimdi ise ektomorf bir vücut tipine sahip bir sporcunun , düzenli bir şekilde çalıştığı zaman nasıl bir vücuda sahip olabilir onu göstermek için bir fotoğraf gösterelim..

Örnek bir ektomorf vücut geliştirici ..


  • Mezomorf Vücut Tipi 
Mezomorflar genetiği sayesinde , doğuştan kuvvetli sağlam insanlardır. Bu vücut tipine sahip kişiler vücut geliştirmede iyi bir diyet programı ve sağlam bir antrenman programı ile fazla yağlardan kurtulup güzel bir vücut inşaa edebilirler.. Mezomorfların kemikleri orta irilikte, kas kütlesi hacimli ve esnek, beden kuvveti ve simetrik düzeni gayet iyi bir haldedir. Vücutlarına öncelikle düşük oranda yağ bağlar, daha sonra kas ve daha sonra sıvı depolar.

Mezomorflara Tavsiye : Mezomorflar , ektomorflar gibi ağır antrenmanlara ihtiyacı yoktur. Genetikleri sayesinde zaten kuvvet ve hacim konusunda sıkıntısı olmayan mezomorflar orta derece bir program ile fazla yogun olmamakla birlikte çalışarak iyi bir vücuda erişebilirler. Bir mezomorfun aldığı protein vücuduna ektomorflara oranla daha iyi işler ve daha erken hacim kazanır ve kolay kas inşaa eder.


Şimdi ise mezomorf bir vücut tipine sahip bir sporcunun , düzenli bir şekilde çalıştığı zaman nasıl bir vücuda sahip olabilir onu göstermek için bir fotoğraf gösterelim..

Örnek bir mezomorf vücut geliştirici ..



  • Endomorf Vücut Tipi

Endomorflar kilolu ve kolay yağlanabilen kişilerdir. Bu tip insanlar vücutlarında ağırlıklı olarak yağ depolarlar. Kemik yapısı kalındır. Omuz, sırt, göğüs ve bacaklar hacimli, geniştir. Aynı zamanda ne kadar uğraşsalar göbek sorunundan kolayca kurtulamazlar. Onlar için neredeyse imkansız gibidir. Özellikle baklava karın kaslarına ulaşmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Güçlü bir bedene sahiptirler. Çok rahatlıkla hacime ulaşırlar.


Endomorflara Tavsiye: Endomorfiler kendilerini öncelikle spor’a adamasınlar. Herşeyden önce beslenme programlarına dikkat etmelidir. Ektomorfiler için kilo almak nasıl bir işkence ise, endomorfiler içinde zayıflamak bir o kadar işkencedir. Beslenme düzeni kurulmadan ideal bir yapı asla düşünülmemeli. Daha sonra idmanlar ilave edilerek endomorfilerin ideal yapıları şekillenebilir. Bedenleri çok güçlüdür ve bu yüzden kuvvete dayalı bir idman çıkarabilirler. Kuvvet sporlarında da başarılı olmaları kolaydır. Endomorfiler, çok uzun uyumamalı, akşam vakitleri ağır gıdalar tüketmemelidir.

Uyarı: Metabolizmalarını canlı tutmaları açısından zaman zaman takviye almaları mümkündür. Fakat Efedrin, Klenbuterol, Amfetamin, Salbutamol gibi ilaçları kullanmayı düşünenler, çok dikkatli olmalılar. Bu tip ilaçlar santral sinir sistemi uyarır , vücudun kilo alma, verme durumlarında bağımlı hale getirerek, alıştırır ve her yağ eritmek istediğinizde bu ilaçlara mahkum kalabilirsiniz. Sabırlı olmalı ve ektomorfiler gibi hedefinizi uzun bir vadeye yaymalıdır.

Şimdi ise endomorf bir vücut tipine sahip bir sporcunun , düzenli bir şekilde çalıştığı zaman nasıl bir vücuda sahip olabilir onu göstermek için bir fotoğraf gösterelim..

Örnek bir mezomorf vücut geliştirici ..
 Özet olarak yukarıda belirttiğimiz vücut tiplerinin her hangi biri veya ikisine sahip olan kişiler özellikle ekmorflar '' ben vücut yapamıyorum, olmuyor '' şeklinde bir yanılgıya düşmesınler. Hangi vücut tipine sahip olursanız olun, ister aşırı kilolu ister aşırı zayıf. Kendinize bir hedef belirleyin ve o hedefe doğru emin adımlarla ilerleyin. Hiçbir zaman pes etmeyin, olmuyorsa bir kez daha deneyin bir şey kaybetmezsiniz.

Makalemi okuyan herkese tek tek teşekkür eder umarım sizi bu konuda bilgilendirmişimdir. 





1 yorum :

  1. TITONIC BAR - ATS - ATS - ATS - Austin, TX
    TITONIC raft titanium BAR. titanium alloy nier The nano titanium by babyliss pro T-Shirt. We use a traditional yellow label along with a white label samsung watch 3 titanium along with a white label along with a black label along citizen titanium watch with a

    YanıtlaSil